Pirić i Mešanović akteri sjajnog, ali i napetog meča u Ljudskom vrtu
FOTO: Sportal.bg

Maribor na kraju ispao

Pirić i Mešanović akteri sjajnog, ali i napetog meča u Ljudskom vrtu

A. Čaušević

Sjajan meč u Ljudskom vrtu odigrali su Maribor i Ludgorets u revanš susretu play offa za grupnu fazu Evropske lige. 

Maribor i Ludogorets su odigrali 2:2, a obzirom da je prvi duel završen 0:0 zbog pravila o golu u gostima dalje je prošao prvak Bugarske.

Nakon prvog poluvremena gosti su vodili s 0:2. Za vodstvo je u 17. minuti zabio Marcelino, da bi u 26. minuti Keseru uspješno realizovao penal.

Nastavak donosi potpuni povratak slovenskog šampiona. Iskusni Tavares u 65. minuti smanjuje rezultat, a Vancar u 72. minuti poravnava na 2:2.

U posljednjih 20-ak minuta domaći su napravili pritisak ne bili zabili pobjedonosni gol, ali nisu uspjeli u toj namjeri.

Inače, susret je bio veoma napet, u prilog tome ide i osam žutih kartona koliko je pokazao sudija Pawson.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Kenan Pirić i Jasmin Mešanović su odigrali kompletan susret, dok je Nardin Mulahusejnović presjedio na klupi.

U grupnu fazu plasirao se i Alkmaar koji je poslije produžetaka izbacio Antwerp. Poslije 90 minuta bilo je 1:1, da bi u gosti u dodatnih pola sata zabili tri gola i pobijedili s 1:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi