Pirić: Sigurno nećemo iznevjeriti nikoga

Golman Zrinjskog pred odlazak u SAD

Pirić: Sigurno nećemo iznevjeriti nikoga

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na koje će Robert Prosinečki računati za utakmice protiv SAD-a i Meksika večerašnjim letom za Istanbul krenuli su na sjevernoameričku turneju.

Kenan Pirić jedan je od rijetkih igrača koji je bio reprezenativac i u mandatu Mehmeda Baždarevića.

"Nismo imali mnogo priliku razgovarati s Prosinečkim tokom ovih nekoliko dana. Obratio nam se, kazao šta od nas traži i to je bilo to. Na treninzima insistirao je mnogo više na pas igri, što više dodavanja", prenio je Pirić utiske o novom selektoru.

Što se atmosfere tiče kazao je da je dobra i da vjeruje kako će ovi igrači ispuniti očekivanja javnosti u dva predstojeća meča.

"Kod novih igrača osjeti se energičnost, svi su svjesni šta im ove utakmice mogu donijeti. Našpanovani smo i želimo se pokazati svi u najljepšem svjetlu. Svakako je pozitivno i to što će nam se tamo pridružiti iskusni Haris Medunjanin koji će nas učvrstiti, jer je nezgodno kada nema vođe na terenu", kazao je Pirić i na kraju dodao:

"Možda rezultat ovaj put i ne bi trebao biti u prvom planu. Dobro je što se daje šansa igračima iz Premijer lige i zbog igrača i zbog klubova. Ako sada dobijemo tri ili četiri fudbalera na koje će selektor ubuduće moći ozbiljno računati, ove provjere će se isplatiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi