Pirlo napao novinara: A da prvo pogledaš utakmice? Evo reci mi ti šta treba da uradim!

Trener Juventusa u klinču s novinarom Sky Sporta

Pirlo napao novinara: A da prvo pogledaš utakmice? Evo reci mi ti šta treba da uradim!

Edmir Škorić

Andrea Pirlo nije bio zadovoljan nakon remija u Veroni na Bentegodiju (1:1), što je i jasno, a nakon utakmice imao je verbalni obračun s novinarom Sky Sporta.

Cristiano Ronaldo je na početku drugog dijela donio vodstvo gostima iz Torina, ali se Verona spasila poraza golom Antoina Baraka.

Novinar Sky Sporta Gancarlo Padovan upitao je Pirla o nekim taktičkim stvarima i sugerisao mu da je neke igrače koristio na pogrešnim pozicijama.

“Bili smo u izvanrednoj situaciji, ako pogledate odsutne. Alexa Sandra već sam prilagodio za stopera, pa nismo mogli izmisliti više od toga. Ako vam nedostaju četiri beka, onda mi evo recite šta bih trebao da učinim", kazao je Pirlo.

Zatim je Padovan Pirlu govorio o odbrani Verone sa Raduom Dragusinom, koji je po tvrdnji novinara igrao na poziciji beka, a Pirlo smatra da je njegova uloga bila isključivo na poziciji centralnog defanzivca.

“Dragusin nije bek i nikada nije igrao kao bek, on je treći stoper. Prije komentara trebali biste pogledati neke utakmice. I ne, nisi ih gledao", dodao je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Onda je uporni novinar dobacio da su Bernardeschi i Chiesa bili izvan svojih pozicija u formaciji 3-4-2-1.

"Oprostite, ali koga biste smjestili u tu formaciju? Chiesa je napadačko krilo, u toj ulozi je igrao mnogo utakmica. Bernardeschi je gotovo uvijek igrao na toj poziciji. Kada morate da napravite promjene, svi moraju da se prilagode tome", zaključio je trener Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kenotala
Zelen i neiskusan kao trener...
7 0
Zmiugaloma
... da napustis Juventus, najveca zvijezda Intera I Milana si ti realno.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi