Pirlo: Ovdje sam da igram, a ne da budem turist

Debi u pitanju?

Pirlo: Ovdje sam da igram, a ne da budem turist

S. Bošković

Bivši igrač Juventusa, Andera Pirlo, ovog ljeta je prošao u New York City. No, iako je sezona u MLS-u u punom jeku debi ovog sjajnog veznjaka, u nedjelju protiv Orlando Cityja, je doveden u pitanju.

Pirlo u ovom trenutku nije u dobroj fizičkoj formi, te to za sad spriječava njegov debi.

"Ne znam. Zavisi od toga kako će stvari ići dan za danom", izjavio je talijanski internacionalac na konferenciji za medije.

"Bio sam mjesec dana na odmoru. Vježbao sam taj mjesec i osjećam se dobro, ali vidjeti ćemo šta će se desiti u nedjelju. Jedina stvar koja je ostala da se uradi je da dovedem fizičku kondiciju u red, pa da mogu igrati na najboljem nivou", istakao je Pirlo.

Maestro, kako se Pirla ponekad oslovljava, dodao je još i to da se je na dolazak u SAD odlučio radi pomaganja MLS-u da raste , ali i da cilja na jedno oko play-off mjesto.

"Mislim da je nogomet jedna, a novac druga stvar. Uvijek sam bio u mogućnosti da igram za ljubav sporta", rekao je dvostruki osvajač Lige Prvaka.

"Ne brinem se za publicitet. Ovdje sam da igram, a ne da budem turist. Želim da MLS raste, te da igram dobro. Imamo dug put u ovoj sezoni. Novi tim i moramo okrenuti novi listi i dati sve od sebe za play-off", dodao je nekadašnji član Juventusa.

Andrea Pirlo je svoju karijeru počeo prije 20 godina u Bresciji. Igrao je još za Inter Milan, Regginu, Milan, te Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.