Pirlo prekrižio i Brazilca: Douglas Costa ekspresno pronašao novi klub

Želi ga Manchester United

Pirlo prekrižio i Brazilca: Douglas Costa ekspresno pronašao novi klub

Endin Čaušević

Douglas Costa je kao veliko pojačanje stigao u Juventus prije tri godine, ali čini se da se nije baš proslavio.

Brazilac je prethodne sezone imao problema s povredama, no u mečevima koje je odigrao nije bio baš na svom nivou. Costa s Juventusom ima ugovor na još dvije godine, ali čini se da su njegovi dani u Torinu odbrojani.

Već se piše da je novi trener Andrea Pirlo jasno poručio Costi da više ne računa na njega, te da može tražiti novi klub. Ovaj 29-godišnjak bi prema pisanju medija na Apeninima karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Navodno, interes za Costu pokazao je Manchester United koji je i ranije pokušavao dovesti Brazilca dok je još nastupao za Shakhtar i Bayern. Crveni đavoli su već u kontaktu s Juventusom, te pregovaraju oko cijene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je spreman da snizi znatno cijenu za Costu, te da ga pusti za oko 40 miliona eura. Za United ne bi trebalo biti problem da plati tu cifru, ali sigurno je da će pokušati još malo da je snize. No, kako stvari stoje Costu ćemo naredne sezone gledati u Premiershipu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Šta će im ovaj,stalno po bolnicama kao da je doktor a ne fudbaler.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi