Pirlo: Želim sa Juventusom osvojiti Ligu prvaka

Fudbaler Juventusa

Pirlo: Želim sa Juventusom osvojiti Ligu prvaka

Sa svojih 35 godina Andrea Pirlo i dalje je jedan od najboljih veznih fudbalera u Evropi, a prije nego što okonča karijeru želi sa Juventusom osvojiti Ligu prvaka. 

"U Juventus sam došao da bih osvajao trofeje, to smo i ostvarili. Sada moramo da napravimo iskorak, volio bih da osvojim još jednom Ligu prvaka prije nego što završim karijeru", kazao je Pirlo, a potom dodao: 

"Nećemo upasti u zamku tako što ćemo sagledati samo stanje Borussije na tabeli Bundeslige. Oni su kvalitetna ekipa i ne smijemo tek tako shvatiti ovakav meč", istakao je Pirlo. 

Ključni fudbaler šampiona Italije još uvijek ne osjeća da mu se bliži kraj karijere. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Onog trenutka kad mi bude teško da odem na trening, prvi ću reći da je dosta. Ipak, ovo nije taj trenutak. Možda bih trebalo da više iskazujem svoje emocije, ne samo na terenu već i van njega. Ja sam smiren po prirodi", govori Pirlo, koji je u posljednje vrijeme ubitačan iz slobodnih udaraca. 

"Nisam ja nikakav Maestro, već učenik. U životu uvijek možete da naučite nešto novo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.