Pirlovo prvo pojačanje u Juventusu stiže iz Bundeslige i koštat će 21 milion eura

Iznenađujući transfer

Pirlovo prvo pojačanje u Juventusu stiže iz Bundeslige i koštat će 21 milion eura

A. Čaušević

Andrea Pirlo je prije nekoliko dana i zvanično počeo svoj mandat na klupi Juventusa, a uskoro se očekuju i prva pojačanja.

Prema izvještajima Sky Spora prvo pojačanje za vrijeme Pirlovog mandata je već dogovoreno i stiže iz Bundeslige. Riječ je o Westonu McKennieju.

McKennie je član Schalkea 04 i igra u veznom redu. Ovaj 22-godišnji fudbaler iz SAD-a je prošle sezone u dresu Rudara odigrao 32 utakmice i zabio tri gola.

Italijani su naveli kako će Stara dama McKennijea posuditi 3 miliona eura, te će na kraju sezone 2020/21 otkupiti njegov ugovor za dodatnih 18 miliona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bianconeri imaju jednu od najstarijih ekipa od vodećih evropskih klubova zato ovaj transfer i nije iznenađenje jer će jedan od prioriteta u predstojećem periodu podmladiti tim i osvježiti ekipu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi