Pirova pobjeda bh. juniorki u Ugljeviku
Foto: NFSBiH

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (U19)

Pirova pobjeda bh. juniorki u Ugljeviku

Ženska juniorska fudbalska reprezentacija BiH danas je okončala kvalifikacije za U19 Evropsko prvenstvo i to pobjedom na vršnjakinjama iz Gruzije.

Naše juniorke su slavile minimalnu pobjedu (1:0) i tako upisale prvu pobjedu na kvalifikacionom turniru, ipak reprezentacija BiH je na ovaj način završila nastup u kvalifikacijama. Naime, u svojoj grupi je naša selekcija završila treća, ali nije uspjela "upasti" među dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije u ovoj fazi kvalifikacija.

BiH je od samog starta susreta imala inicijativu, ali je do vodstva došla tek u 42. minuti kada je Marija Damjanović pogodila na asistenciju Minele Gačanice.

Bile su pono bolje izabranice Dragana Jevtića i u drugom poluvremenu i konstantno napadale, ali je do kraja ostalo 1:0.

U drugom meču grupe odigranom u Etno selu Stanišići Norveška je razbila Češku sa 5:0 i tako potvrdila prvo mjesto na kraju kvalifikacionog turnira.

Norveška je dakle turnir završila sa devet bodova, Češka sa šest, BiH tri, dok je Grzuija ostala bez bodova.

Kvalifikacije za U19 Evropsko prvenstvo:

Bosna i Hercegovina - Gruzija 1:0 (Damjanović 42')

Bosna i Hercegovina: Nikolina Todorić, Dušica Lukić, Aldijana Šišić, Vina Crnoja, Irma Jusanović (od 87. Nafja Rahmanović), Marija Damjanović, Đula Velagić, Minela Gačanica, Ena Taslidža (od 81. Alma Šečić), Frančeska Šimić (od 92. Ena Marevac), Nikolina Milović. Selektor: Dragan Jevtić.

Gruzija: Tatia Gabunia, Gvantsa Kadagishvili, Ana Jojua, Elene Raukh, Mariami Janikashvili, Megi Ejibia, Tamari Epitashvili, Amalia Khandaziani, Mariam Kalandadze, Anastasia Bolkvadze, Natela Tsotseria (od 57. Ana Tsulaia). Selektor: Levan Bajelidze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi