Pismo dostavljeno klubovima: Sprema se sastanak NS FBiH i federalnih prvoligaša

Šta će biti sa Prvom ligom FBiH?

Pismo dostavljeno klubovima: Sprema se sastanak NS FBiH i federalnih prvoligaša

Kao i u velikoj većini svjetskih država, pandemija novog koronavirusa je zaustavila sva fudbalska takmičenja i u Bosni i Hercegovini.

Suspendovana je tako Premijer liga BiH i još se ne zna kada će se i da li će se sezona 2019/2020 nastaviti.

Zaustavljene su, naravno, i sve niže lige. Neizvjesnost vlada i među klubovima Prve lige FBiH, međutim sprema se prvi video sastanak predstavnika klubova i NS FBiH koji bi mogao razjasniti barem neke stvari i potaći konstruktivan dijalog u cilju pronalaženja rješenja za nastavak sezone.

NS FBiH trenutno radi na planovima za video sastanak sa klubovima, a na adresu svih "federalaca" dostavljeno je pismo iz saveza.

Sadržaj pisma kojeg potpisuje predsjednik NS FBiH Irfan Durić je sljedeći:

"Poznato je da su zbog pandemije COVID-19 obustavljena sva nogometna takmičenja u Bosni i Hercegovini, pa tako i takmičenje Prve lige Federacije BiH.

"Nogometni savez Federacije BiH u skladu sa realnim mogućnostima provodi dozvoljene aktivnosti i u stalnom je kontaktu sa NS/FS BiH, te prati odluke i upute državnih institucija.

Nogometni savez Federacije BiH u narednom periodu planira organizirati video sastanak sa klubovima Prve lige Federacije BiH na kojem ćse se razgovarati o aktuelnoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID-19 i mogućnostima za takmičenje u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Imajući u vidu navedeno, potrebno je da svi klubovi odrede ovlašenu osobu koja bi učestvovala u video sastanku, te je potrebno dostaviti i ime i prezime i tačnu e-mail adresu osobe koja će sudjelovati u video sastanku, a na koju će NS FBiH dostaviti potrebne podatka za pristup navedednom video sastanku.

Navedene podatka potrebno je dostaviti u Sekreterijat NS FBiH u najkasnije do ponedjeljka, 20.4.2020. godine, do 11:00 sati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi