Pitanje koje izaziva dosta polemika: Ko će biti posljednji član Prve lige FBiH?

Za sada poznato 15 učesnika

Pitanje koje izaziva dosta polemika: Ko će biti posljednji član Prve lige FBiH?

A. Čaušević

Prva liga FBiH je zvanično okončana u utorak. Olimpik je proglašen šampionom i na osnovu prikazanog tokom odigranog dijela zasluženo je ponovo u Premijer ligi BiH. 

Za sada je poznato 15 učesnika Prve lige FBiH za takmičarsku godinu 2020/21, međutim ko će biti posljednji član je pitanje koje izaziva dosta polemika.

Izvršni odbor FS FBiH je odlučio kako takmičenje trebaju napustiti dva posljednjeplasirana tima u trenutku prekida. To su Slaven Živinice i Radnik iz Hadžića.

Posljednji 16. član trebao bi biti Čelik. Prekidom Premijer lige Zeničani su ispali u niži rang, međutim u ovom klubu situacija je poprilično neizvjesna pa je upitno da li uopšte mogu dobiti licencu za takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Dosta toga će zavisiti i od sastanka Izvršnog odbora NFSBiH zakazanog za 23. juni. Tada će se između ostalog raspravljati i o proširenju Premijer lige, pa se ne isključuje mogućnost da se u elitu "povuče" još neki klub osim Olimpika.

Ono što je sigurno je da će Posušje i Vis Simm Bau sigurno igrati Prvu ligu FBiH. Kao pobjednici Drugih liga u grupama Jug, odnosno Centar ova dva kluba su ispunili uslove iz Propozicija takmičenja i igrat će drugom rangu bh. fudbala.

Ukoliko Čelik ispadne iz Premijer lige, a ne dobije licencu iz Prvu ligu postavlja se pitanje ko bi mogao 16. član jer Rudar Han Bila i Seona kao pobjednici Drugih liga Zapad i Sjever nisu dobili licence.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako sada stvari stoje sljedećih 15 klubova ima zagarantovano učešće: TOŠK, Goražde, GOŠK, Čapljina, Rudar Kakanj, Travnik, Igman Konjic, Zvijezda Gradačac, Metalleghe BSI, Budućnost, Bratstvo, Orašje, Jedinstvo, Posušje i Vis Simm Bau.

Plan je da nova sezona Prve lige FBiH počne 8. augusta.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user102
Čelik i Zvijezda ostaju u PL 100%
1 0
user1866
Slaven
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi