Pitate se čemu tolika buka oko Haalanda? Njegova statistika je fenomenalna...

Nezaustavljivi norveški golgeter

Pitate se čemu tolika buka oko Haalanda? Njegova statistika je fenomenalna...

Kada igra Borussia Dortmund, jedna od stvari na koje se možete kladiti jeste i ta da će fenomenalni Erling Haaland dati gol.

Tako je bilo i jučer. Borussia je odmjerila snage sa Leipzigom u gostima, pobijedila 0:2, a oba gola je dao naravno Haaland.

O mladom Norveđaninu se ne prestaje pričati - s razlogom.

Haalandove statistike su impresivne, a ono što je radio u dresu Salzburga i što ga je prodalo u Borussiju, je, čini se, nastavio još boljim tempom u Dortmundu.

Mladi, 19-godišnji, napadač je ove sezone u klupskim takmičenjima (za Salzburg i Borussiju) postigao čak 44 gola.

A kako mu je to pošlo za rukom na 39 mečeva, Haaland po utakmici prosječno zabija impresivnih 1.13 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od Haalanda je ove sezone ubojitiji samo Bayernov Robert Lewandowski koji je na 41 meču u dresu bavarskog velikana postigao čak 48 golova.

I da, Haaland je pored 44 gola ove sezone upisao i 10 asistencija.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
14 utakmica austrijska Bundesliga 16 golova, 6 asistencija 14 utakmica njemačka Bundesliga 13 golova, 3 asistencija Znaci lik deseta gdje god stigne
7 2
ab57
Buduci realovac sigurno!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi