Pitate se šta je s Hasićem? Napunio je 18 godina i spreman je za potpis

Talentovani fudbaler postao punoljetan

Pitate se šta je s Hasićem? Napunio je 18 godina i spreman je za potpis

A. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Ajdin Hasić je među najvećim draguljima bh. fudbala. Iako je praktično tek na početku karijere talentovani fudbaler se već uspio naći u žiži javnosti. 

Dobro je poznata Hasićeva priča o načinu na koji je završen njegov angažman u Dinamu. Zagrepčani su njegovim roditeljima poslali novi ugovor, a za uzvrat su dobili raskid saradnje.

Nakon toga Hasić je postao slobodan u izboru narednog kluba, međutim na potpis je morao čekati da postane punoljetan.

Veznjaka je željelo u svojim redovima vidjeti niz poznatih evropskih klubova, a bitku je na kraju dobio Bešiktaš.

Hasić već nekoliko mjeseci trenera u Istanbulu, 7. oktobra je napunio 18 godina te je spreman na potpis sa višestrukim turskim prvakom.

Prema najavama iz Turske član omladinskih selekcija BiH će s Bešiktašom potpisati petogodišnji ugovor čim zato dobije zeleno svjetlo od FIFA-e.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Hasićev potpis je "aminovao" i trenutni trener Bešiktaša, Abdullah Avci, koji je zadovoljan viđenim na treninzima.

Fenerabache je tokom ljetnog prijelaznog roka Napoliju prodao Makedonca Elifa Elmasa za 16 miliona eura, a u Turci navode da je Bešiktašov plan da zarade približnu cifru od buduće Hasićeve prodaje.

Top Komentari

SrebrenicaBoys
Propao je ko plasman BIH na euro nikada od njega igrača jer je prevarant
2 7
bugx
glup momak.... dinamo je najbolji klub da se proda u ozbiljnu ligu, iz turske se malo ko izvuče, kraj karijere...olmo je iz Barcelone došao u dinamo da igra...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi