Pjaca ide u Inter, Dinamu pravo bogatstvo!
Foto: EPA

Dogovoren transfer

Pjaca ide u Inter, Dinamu pravo bogatstvo!

Brojni italijanski i hrvatski mediji tvrde da će fudbaler zagrebačkog Dinama i reprezentacije Hrvatske Marko Pjaca karijeru nastaviti u Interu.

Za ovog sjajnog fudbalera interes su pokazali Juventus, Napoli, Borussia Dortmund, Liverpool i još mnogi klubovi, ali sve su prilike da će Pjaca obući plavo-crni dres.

Kako se navodi, Inter će Dinamu platiti obeštećenje u iznosu od 15 miliona eura, ali bi uz bonuse Zagrepčani mogli zaraditi oko 20 miliona eura, što je zaista fantastičan iznos za hrvatske prilike.

Ako se transfer obistini, Pjaca će postati drugi najskuplje prodani fudbaler Dinama nakon Luke Modrića, kojeg je Tottenham 2008. godine platio 21 milion eura.

Ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport javlja da je transfer Pjace u Inter već dogovoren i da će će ovaj 21-godišnjak u ponedjeljak doći na liječnički pregled.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter godinama ima dobru saradnju sa Dinamom, iz kojeg je u bliskoj prošlosti dovodio Marcela Brozovića i Matea Kovačića, pa je vjerovatno i to jedan od razloga zbog kojih će Marko Pjaca završiti u ovom italijanskom velikanu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi