Okršaj Barcelone i Seville u centru pažnje: Mundo Deportivo jutros razočarao Miralema Pjanića

Objavili vjerovatni sastav Katalonaca

Okršaj Barcelone i Seville u centru pažnje: Mundo Deportivo jutros razočarao Miralema Pjanića

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju na svom terenu derbi protiv Seville u okviru petog kola španske La Lige.

Katalonci nakon dva meča imaju šest bodova, a poznato je da su zbog dužeg odmora propustili uvodna dva kola koja će naknadno odigrati. Barcelona večeras na Camp Nou dočekuje starog rivala Sevillu i sigurno da nas očekuje sjajan okršaj.

Španski mediji su danas najviše pažnje posvetili upravo ovom susretu, te su objavili i vjerovatne sastave. Ono što nas sigurno interesuje jeste Miralem Pjanić koji je debitovao u meču protiv Villarreala, dok prije nekoliko dana nije imao minutažu protiv Celte.

Očekivalo se da će Ronald Koeman večeras pružiti šansu Pjaniću, ali Mundo Deportivo piše da će bh. veznjak ponovo ostati na klupi. Holanđanin ne želi mnogo da mijenja sastav, a jedina promjena je u odbrani gdje će umjesto suspendovanog Lengleta igrati Araujo.

Poznato je da je Pjanić propustio veći dio priprema zbog koronavirusa i sigurno je da nije još uvijek maksimalno spremat, ali nadati se da bi se Koeman mogao predomisliti do utakmice i konačno dati bh. veznjaku šansu da zaigra od prve minute.

Ovaj meč će biti zanimljiv jer se i Ivan Rakitić nakon samo mjesec dana vraća na Camp Nou. Hrvat je napustio nakon šest godina Barcelonu i vratio se u Sevillu, ali nije očekivao da će tako brzo igrati protiv dojučerašnjih igrača.

Vjerovatni sastav Barcelone: Neto, Roberto, Araujo, Pique, Alba, Busquets, De Jong, Griezmann, Coutinho, Ansu Fati, Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Seville: Bounou, Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna, Jordan, Fernando, Rakitić, Suso, En-Nesyri, Ocampos.

Barcelona je večeras očekivano favorit protiv Seville, a kvota je itekako primamljiva. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Pjanketu je maksimum 15minuta. Zato je bolje da se čuje sa Bale-om i vidi gdje ima dobri golf terena u Španiji
3 8
VenamaHrabrih
E ako preko novina mora saznati da li je u sastavu, nek odmah ide. A i vi, tzv. novinari, dajete previše sebi za pravo. Kao pravite sastave, a najjača školska aktivnost bila vam je izbjegavanje fizičkog. Ja mislim, a volio bih da me demamtujete, da niko od vas, na ovom portalu, nema ciše od srednje škole, kupljene pod sumnivim okolnostima i jednomjesečnog kursa za novibare koji ste sami organizovali i podjelili certifikate, je l' de?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti