"Novi Messi" u Barceloni: Sa samo 15 godina Xavi ga je uvrstio na trening s prvom ekipom
Foto: Instagram - @lamineyamal

Veliki potencijal

"Novi Messi" u Barceloni: Sa samo 15 godina Xavi ga je uvrstio na trening s prvom ekipom

Eldar Ganibegović

Prošlog ljeta Lionel Messi je napustio Barcelonu, no odlazak Argentinca teško je nadoknaditi.

Mnogi fudbaleri u Barceloninom omladinskom pogonu se uspoređuju s legendom kluba, a sada je na scenu stupio jedan 15-godišnjak.

Nedavno je Xavi, trener Barcelone, odlučio pružiti priliku nekim juniorima iz poznate akademije "La Masia" da treniraju s fudbalerima prve momčadi, a jedan od njih bio je Lamine Yamal.

Iako je 13. jula napunio tek 15 godina, Yamal već igra za Barceloninu U19 ekipu što dovoljno pokazuje o kakvom se potencijalu radi. 

Prema pisanju stranih medija, desni bočni ima sličan stil igre kao i Messi s tim da ima tendenciju dosta ulaziti u sredinu, odakle šutira lijevom nogom.

Navodno je Xavi "zaljubljen" u igre ovog mladića i moguće je da ga već do kraja sezone vidimo kako debituje za prvu momčad.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiF2ooijNs_/[/instagram]

Ipak, najave da je neko novi Messi ili novi Ronaldo treba uzeti s velikom dozom rezerve.

Na temelju studije koju je u maju proveo The Sport, pokazalo se da se od 2010. do dana objave podataka čak 285 fudbalera smatralo ili "novim Messijem" (175) ili "novim Ronaldom" (90).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očito niko od njih nije dostigao razinu njih dvojice. Neki su se ipak uspjeli isprofilisati u superzvijezde, poput Paula Dybale ili Neymara, ali neki nisu dosegnuli ni blizu potencijala iskazanog u ranim godinama karijere.

Primjeri u tom smislu su Bojan Krkić ili Alen Halilović, također dva bivša igrača Barcelone. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pjanić out, neki klinjo in. Eto šta nargila, hurmašice i maslenica urade od karijere.
0 3
PodvarakANeKupus
Znači ako je ovaj novi Messi za 5 godina igrati će u Olympiacosu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi