Igraju protiv Atletica: Pjanić i De Jong imaju fantastičnu statistiku kada su zajedno na terenu

Konačno zajedno od prve minute

Igraju protiv Atletica: Pjanić i De Jong imaju fantastičnu statistiku kada su zajedno na terenu

Endin Čaušević

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda nastavljaju se klupska prvenstva širom Evrope, te nas očekuje nekoliko zanimljivih derbija.

U subotu će u centru pažnje biti utakmica na Wanda Metropolitanu gdje će Atletico Madrid ugostiti Barcelonu. Mečevi Atletica i Barcelone tradicionalno donose dosta uzbuđenja, a sigurno je da nas to očekuje i u subotu.

Katalonci ne blistaju ove sezone i žele da u Madridu dođu do pozitivnog rezultata protiv Atletica koji ima četiri uzastopne pobjede. No, domaći su itekako oslabljeni jer ne može igrati Luis Suarez koji je pozitivan na koronavirus.

S druge strane Koeman je ostao bez Busquetsa koji se povrijedio na meču selekcije Španije. No, španski mediji navode da će njega mijenjati Miralem Pjanić koji će konačno zaigrati od prve minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport piše da će Pjanić i De Jong biti tandem u veznom redu, te da će igrati "duplog pivota". Statistika Pjanića i De Jonga je dosta dobra i pokazali su da itekako mogu igrati zajednom.

Naime, oni su u dosadašnjem dijelu sezone odigrali zajedno 227 minuta, a Barcelona je primila samo jedan gol iz penala i postigla ih čak sedam kada su Pjanič i De Jong zajedno na terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi