Pjanić drugi najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi
Foto: epa.eu

Prema procentu uspješnosti

Pjanić drugi najbolji izvođač slobodnih udaraca u Evropi

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, drugi je najbolji izvođač slobodnih udarac ove sezone u svim evropskim ligama. 

Naime, veznjak Rome je iz deset slobodnih udarac, koliko ih je uputio ka golu protivnika, dva puta pogodio mrežu. Dva od deset, dakle Miralemov procenat uspješnosti je tačno 20%. 



Bolji učinak od našeg reprezentativac ima samo jedan Bosanac. Nažalost, on je igra u dresu naše reprezentacije, iako je do svoje pete godine živio u Bosni. Zlatko Junuzović, koji prilikom nedavnog prijateljskog susreta selekcija Austrije i Bosne i Hercegovine nije želio govoriti na jeziku zemlje u kojoj je rođen, postigao je četiri gola iz slobodnih udarac u ovoj sezoni, a izveo ih je čak 17. Njegov procenat uspješnosti iznosi 23,5%.

Na trećoj poziciji je Herthin Brazilac Ronny s dva postignuta gola, ali iz jednog pokušaja više u odnosu na Pjanića. 

Ova statistika sastavljena je zaključno s utakmicama odigranim do 13. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.