Pjanić i društvo slave veliku pobjedu u derbiju, Larin i golman apsolutni junaci

Turska

Pjanić i društvo slave veliku pobjedu u derbiju, Larin i golman apsolutni junaci

E. Škorić

Bešiktaš je u derbiju 10. kola turske Superlige s 2:1 savladao Galatasaray.

Ne stoje baš najbolje ova dva turska velikana na početku sezone, ali je Bešiktaš večeras bio uspješniji.

S novom pobjedom se popeo na treće mjesto i došao na četiri boda zaostatka za vodećim Trabzonsporom, te će do kraja voditi žestoku bitku za prvo mjesto.

Gosti su prvi poveli i to u 35. minuti golom Cicaldaua, ali samo četiri minute kasnije Larin pogađa za 1:1, a isti igrač u 64. minuti donosi Bešiktašu pobjedu.

U 83. minuti Galata je imala veliku šansu da izjednači, pošto je Vida skrivio penal, ali je rezervista Mostafa Mohamed očajno šutirao, pa je Destanoglu odbranio i na kraju izrastao u junaka Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Miralem Pjanić je odigrao 90 minuta u veoma važnoj utakmici za Bešiktaš.

Top Komentari

King_Kenny
...pa i nije nesto bas briljirao danas,pogotovo mi u odbrambenim zadacima djeluje nekako pogubljen,vazda je daleko od igraca...par puta su dolazili u poziciju da sutiraju sa dvadesetak metara,Pjanke vazda kasni u blok.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi