Pjanić i Higuain pokrenuli revoluciju u Italiji
Foto: EPA

Klubovi ne puštaju igrače u Torino

Pjanić i Higuain pokrenuli revoluciju u Italiji

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je ovog ljeta veoma aktivan na tržištu.

Stara dama je napravila nekoliko ogromnih tranfera, a glavnim rivalima Romi i Napoliju je oduzela najbolje igrače, Miralema Pjanića i Gonzala Higuaina.

Potpis ovog dvojca donio je revoluciji u Italiji kada su u pitanju potpisi ugovora ostalih timova.

Većina njih je odlučilo da u nove ugovore sa fudbalerima stavi anti-Juventus klauzulu, kako se ne bi desili slučajevi Pjanić i Higuain.

Među igračima koji su prodžuli ugovor, a koji ne mogu potpisati za Bianconere su Interov Mauro Icardi, te trojac iz Napolija Elseid Hyaj, Piotr Zielinski i  Kalidou Koulibaly.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oni neće moći iz Napolija otići direktno u tim iz Torina, a ovaj trend ugovora su među prvima stvorili Barcelona i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi