Pjanić: Juventus je veći nivo od Rome
Foto: EPA

Bh. fudbaler o Staroj dami

Pjanić: Juventus je veći nivo od Rome

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić razočarao je navijače Rome kada je na početku ove sezone obukao dres velikog rivala Juventusa.

U Rimu je od miljenika postao neprijatelj. Ipak, Pjanić ne žali zbog prelaska u Torino, gdje je postao jedan od neizostavnih igrača prvog tima.

"Nakon pet godina bilo je vrijeme za promjenu. Skupio sam dovoljno iskustva tokom godina da znam šta je za mene najbolje. Ovo mi je deseta sezona, drugačiji sam igrač, fizički sam jači i moja tehnika je napredovala", istakao je Pjanić, te je dodao:

"Bilo mi je lijepo u Romi. Tamo sam napredovao, ali sam želio doći među najbolje i postati jedan od najboljih. To mi je bio cilj kada sam došao u Juventus. U klubu sam koji je na samom evropskom vrhu i koji stalno igra važne utakmice. To je mnogo veći nivo od onog u Romi", istakao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mire će s Juventusom večeras igrati polufinale Lige prvaka u kojem se Stara dama sastaje s Monacom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi