Pjanić: Miličević? Za BiH se mora igrati srcem!

Govorio za švicarske medije

Pjanić: Miličević? Za BiH se mora igrati srcem!

Fudbalska reprezentacija BiH u svojoj drugoj prijateljskoj utakmici u ovom mjesecu savladala je Švicarsku.

Mešini izabranici su na stadionu Letzigrund u Cirihu savladali Švicarsku rezultatom 2:0, a na utakmici se posebno 'proslavio' Miralem Pjanić koji je majstorskim udarcem iz slobodnog udarca matirao golmana Sommera. 

Nakon utakmice Pjanić je bio tražen među švicarskim novinarima, kojima je bilo interesantno to što BiH na skoro svakom gostovanju ima podršku. 

"Ja sam imao u prošlosti opciju da igram za tri reprezentacije, tačnije za BiH, Luksemburg i Francusku. Srce je izabralo moju zemlju i nikada nisam zažalio za svojom odlukom", objasnio je Pjanić i potom dodao:

"Naši navijači nas podržavaju u svakoj utakmici i mi smo navikli na to. Igrali kod kuće ili u gostima, mi ćemo imati podršku", istakao je Pjanić.

Tokom razgovora švicarski novinari su upitali Pjanića i što misli o Miličeviću iz Genta, koji je izrazio želju da nastupa za BiH ili Švicarsku.

"Na njemu je da odluči. Ne treba se vršiti pritisak, jer za reprezentaciju mora igrati srcem. Ako izabere BiH, mi ćemo biti jako sretni", istakao je Pjanić.

Pjanić se nakon reprezentativnih akcija vratio u Rim i pripremama za veliki derbi protiv Lazija, koji je na rasporedu 3. aprila na stadionu Olimpicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti