Svi bh. golovi u Ligi prvaka

Zabijali Džeko, Pjanić, Hodžić...

Svi bh. golovi u Ligi prvaka

Dž. Mrakić

Bosna i Hercegovina imat će četiri predstavnika u nokaut fazi ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Prolazak među najboljih 16 timova Evrope osigurali su Roma (Pjanić, Džeko), Chelsea (Begović) i Gent (Miličević), a naši internacionalci dali su devet golova u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

U nastavku pogledajte koji je bh. nogometaš postigao najviše golova i koji su sve naši igrači pogađali mreže protivničkih timova.

Danijel Miličević – 3 

Jedan od najzaslužnijih zašto je Gent ostvario historijski plasman u osminu finala takmičenja. Gent, koji je zadnje sezone prvi put u historiji (!) osvojio titulu prvaka Belgije, završio je drugi u grupi H, iza prvoplasiranog Zenita, a ispred Valencije i Lyona. Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je tri gola i najbolji je bh. strijelac u grupnoj fazi Lige prvaka.



Miralem Pjanić – 2 

Roma nije impresionirala svojim nastupima u grupi E i samo sreća ih je poslužila da sa samo šest bodova prođu u nokaut fazu. Roma je imala isti broj bodova kao i Bayer, Roma je čak imala negativnu (-5) a Bayer pozitivnu (+1) gol razliku, međutim međusobni omjeri poslali su Romu dalje.

Pjanić je oba gola postigao Bayeru, jedan iz slobodnog udarca na gostovanju (4:4), a drugi na domaćem terenu iz penala (3:2) kojim je donio tri boda svojoj ekipi.

Edin Džeko – 2

Novi napadač Vučice ne pruža željene partije u novom dresu i navijači ovog kluba sve više negoduju zbog partija našeg reprezentativca. U dresu Rome dosad je propustio realizirati veliki broj prilika, a u grupnoj fazi postigao je, kao i Pjanić, dva gola. Prvi je postigao u pobjedi protiv Bayera (3:2), a drugi nedavno u teškom porazu na gostujućem terenu od Barcelone (6:1). Kapiten naše reprezentacije na istom susretu propustio je realizirati najstrožiju kaznu.





Armin Hodžić – 1 

Napadač Dinama i velika nada bh. nogometa. Furiozno je krenuo u domaće takmičenje, dugo je, do povrede, bio najbolji strijelac HNL-a. U porazu Dinama od Olympiakosa (1:2) postigao je gol za vodstvo svog tima i postao drugi najmlađi bh. strijelac u Ligi prvaka.



Marin Aničić – 1  

Iako nismo navikli da naši igrači iz zadnje linije postižu golove, Marin Aničić pobrinuo se da se i njegovo ime nađe među strijelcima ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. U remiju njegove Astane s Benficom (2:2) postigao je gol za 2:0, međutim njegova ekipa nije do kraja susreta uspjela zadržati stečenu prednost.


Marin Anicic Goal - FC Astana 2 - 0 Benfica... by funnyvidoes1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.