Pjanić: Ne želim se pravdati, no ne igram na svojoj poziciji

Pjanić imao problema sa stomačnim virusom

Pjanić: Ne želim se pravdati, no ne igram na svojoj poziciji

Adnan Beganović

Bosanskohercegovačka javnost sinoćnji susret Izraela i Bosne i Hercegovine neće pamtiti po dobrom. Osim poraza armiju bosanskohercegovačkih navijača zabrinulo je i zdravstveno stanje Miralema Pjanića, koji se u 62. minuti srušio na travnjak terena u Haifi.

Bosanskohercegovački veznjak plemenitog kova odlučio je istrčati na teren, iako se danima pred susret sa Izraelom borio sa stomačnim virusom. Pjanić je stisnuo zube, želio je pomoći, obradovati bh. navijače, iako bi mnogi na njegovom mjestu susret gledali s tribina stadiona, no nije izdržao, u 62. minuti je morao napustiti teren, a danas je bolje, što je potvrdio i za SportSport.ba.

"Danas sam mnogo bolje, u toku susreta sam osjetio vrtoglavicu, zamračilo mi se ispred očiju. Najvjerovatnije zbog stomačnog virusa s kojim sam se borio dva dana uoči susreta. Pio sam tablete. želio sam pomoći ekipi, no na moju veliku žalost nisam uspio", za SportSport.ba je izjavio Pjanić, koji u posljednje vrijeme ne pruža partije u reprezentaciji kao u Romi, odnosno Mali princ mnogo bolje igra za klub nego za nacionalni tim.

"U pravu ste, od početka kvalifikacija ne igram na svojoj poziciji i to se osjeti na mojim igrama. Ne razumijem zbog čega. U reprezentaciji igram po desnom krilu ili odmah iza napadača, a to nije pozicija koja mi najbolje leži. U Romi igram potpuno drugu poziciju i mnogo se bolje osjećam. Ne želim da se ovo shvati kao neki alibi, ali istina je da u reprezentaciji ne igram svoju poziciju", govori Pjanić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Porazom u Haifi naš nacionalni tim izgubio je gotovo sve izglede za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Svjestan je toga i Pjanić, no kako kaže, nema predaje.

"Razočaran sam, najviše radi naših navijača, kojima se svi izvinjavamo.  Teški su trenuci, no nećemo se predati. Međutim, kao što je Asmir rekao, neke stvari se moraju promijeniti", zaključio je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.