Pjanić kao vino: Doktorska partija, gol i asistencija u gostujućoj pobjedi Sharjaha

Upisana ubjedljiva pobjeda

Pjanić kao vino: Doktorska partija, gol i asistencija u gostujućoj pobjedi Sharjaha

E. Oštraković

Al Sharjah za koji nastupa naš Miralem Pjanić ostvario je ubjedljivu gostujuću pobjedu kod Ittihad Kalbe, a sjajnu rolu odigrao je upravo reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Naime, Pjanić je u 21. minuti upisao asistenciju kod vodećeg gola, a strijelac za vodstvo Sharjaha bio je Camara.

Samo četiri minute kasnije Rabii je dobio crveni karton, te je Ittihad ostao sa igračem manje na terenu, te im je to uveliko umanjilo šanse za dobrim rezultatom.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan gol u mreži domaće ekip,e ali je nakon pregleda VAR-a poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U drugom poluvremenu viđena su tri gola, a jedan od njih postigao je i danas sjajni Miralem Pjanić, te je tako upisana visoka pobjeda.

Oglasi

Igrala se 57. minuta gada je Sharjah stigao do vostva od 0:2. Hassan je asistirao, a gol je postigao Luanzinho.

Treći gol bio je djelo Miralema Pjanića, a postignut je nakon asistencije Ebraheima u 76. minuti i već tada je bilo jasno ko će ostvariti pobjedu na ovoj utakmici.

Konačan rezultat postavljen je samo tri minuta kasnije, tačnije u 79. minuti. Meloni je asistirao, a gol je postiao Caio.

Al Sharjah našeg Miralema Pjanića se tako nakon jedanaest odigranih utakmica nalazi na trećem mjestu sa 23 osvojena boda.

Isto ima i drugoplasirana Al-Wahda, dok je na prvom mjestu Al-Ahli Dubai sa 25 osvojenih bodova, te se očekuje neizvjesna trka za titulu.

Top Komentari

Starigrad01
Šta vi sve pišete.Pa i ja bi tamo dao go
5 2
Celtic
Kakva mitomanija, ovo ni Srbi nisu u stanju napisati.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi