Pjanić pogodio, Zukanović asistirao na debiju, Roma slavila
Foto: EPA

Sjajan nastup Zukanovića i gol Pjanića

Pjanić pogodio, Zukanović asistirao na debiju, Roma slavila

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome savladali su večeras na Olimpicu Frosinone s 3:1 u susretu 22. kola italijanske Serie A.

Čak tri bh. reprezentativca počela su meč u dresu Vučice. Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću pridružio se i Ervin Zukanović, koji je odigrao odličan meč.

Dobro je Roma počela meč. Već nakon 18 minuta igre su poveli preko Radje Nainggolana, ali je radost kratko trajala. Samo šest minuta kasnije Ciofani je pogodio za 1:1.

Imao je Frosinone dobru šansu prije pogodaka, ali je Zukanović spriječio gol sjajnom intervencijom, a u nastavku meča Roma nikako nije uspijevala da se domogne novog pogotka, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Nakon samo dvije minute igre u nastavku Vučica je povela. Zukanović je sjajno asistirao, a spektakularan gol je postigao Stephan El Shaarawy za prednost Rome od 2:1.

Sve dileme oko pobjednika rješene su u 84. minuti. Miralem Pjanić je pobjegao odbrani gostiju, te je pogodio za konačnih 3:1

Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč, Edin Džeko je igrao do 60. minute, dok je Ervin Zukanović izašao u 73. minuti.

Serie A, 22. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Frosinone 3:1 (Nainggolan 18', El Shaarawy 48', Pjanić 84' / Ciofani 24')


Zukanovic spasio Romu by ss_video
Nainggolan Goal HD - AS Roma 1-0 Frosinone - 30... by ss_video
Roma - Frosinone 1:1 (Ciofani goal) 30.01.2016 by ss_video
Asistencija Zukanovica za vodstvo Rome by ss_video
Gol Pjanica za 3:1 (Roma vs Frosinone) by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi