Pjanić: Sada imamo potrebno oružje za Ligu prvaka koje nam je falilo svih ovih godina

Juve gostuje Atletico Madridu

Pjanić: Sada imamo potrebno oružje za Ligu prvaka koje nam je falilo svih ovih godina

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa u srijedu igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka i to na veoma teškom gostovanju kod Atletico Madrida.

Svima je jasno da je Juventus jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, te više nije tajna da je to najveći cilj Stare dame u ovoj sezoni. Međutim, žrijeb nije imao milosti prema klubu iz Torina i dao im je vjerovatno najtežeg protivnika u ovoj fazi takmičenja, a to je Atletico Madrida.

Juve sutra putuje u Madrid gdje će u srijedu navečer igrati meč protiv Atletico Madrida. Iz italijanskog prvaka su poručili da će sigurno ići na pobjedu kako bi osigurali što bolji rezultat pred revanš meč u Torinu. Optimista pred ovaj susret je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Pjanić je za italijanske medije izjavio da je Atletico Madrid odlična ekipa, te da su to dokazali u prethodnim godinama kada su dva puta igrali u finalu Lige prvaka. No, bh. reprezentativac vjeruje da Juventus ima kvalitetniji tim, te da će na kraju kao pobjednik izaći iz ovog duela.

"Simeonov tim ima stil koji dosta izgleda kao i naš stil igre. Ne daju vam mnogo prostora na terenu i veoma dobro se poznaju. To je dosta agresivan tim koji ne prima mnogo golova, ali kada gledate individualno onda vjerujem da smo mi dosta jači", rekao je Pjanić, te se osvrnuo na Cristiana Ronalda:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"San svih nas u Juventusu je osvajanje Lige prvaka i iskreno se nadamo da će se to desiti. Uvijek nam je falio fudbaler koji može odlučiti velike utakmice jednim potezom, a sada imamo Ronalda. On je jednostavno rođen za takve stvari i na njemu vidite da je pobjednik. Sada je na nama da se potrudimo i omogućimo mu što više šansi. On je to 'oružje' koje nam je nedostajalo".

Što se kladionica tiče ponuda je itekako zanimljiva za duel u Madridu. Kvote nikada nisu bile toliko izjednačene i jasno je da se očekuje izuzetno zanimljiv susret. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti kvote na susret Atletico-Juve na OVOM linku.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

owees
aj vise zacepi te zvalje,puno pricas majmune,ubi te h valospjev
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije