Legendarni Del Piero: Pjanić i Dybala bi trebali šutirati slobodnjake pored Ronalda!

Velikan Juventusa smatra

Legendarni Del Piero: Pjanić i Dybala bi trebali šutirati slobodnjake pored Ronalda!

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je dolaskom u Juventus preuzeo ulogu izvođača slobodnih udaraca od  Miralema Pjanića i Paula Dybale.

Međutim, portugalski velemajstor za sada nema uspjeha kada su slobodnjaci u pitanju, pa je svoje golove davao na razne druge načine ove sezone.

Mnogi smatraju kako bi Ronaldo trebao slobodne udarce prepustiti Pjaniću i Dybali, a među njima je i legendarni fudbaler Stare dame Alessandro Del Piero.

Slavni Pinturicchio je dao zanimljivo viđenje oko ovog slučaja.

"Vrlo je moguće da Cristiano Ronaldo u ugovoru ima da mora izvoditi slobodne udarce. Ipak, smatram da bi Pjanić i Dybala trebali također dobiti šansu da šutiraju. Njima je to prava specijalnost", smatra Del Piero.

Legenda Juventusa je u karijeri često pogađao iz slobodnih udaraca. Bio je majstor kakav se rijetko viđa i jedna od najvećih "desetki" u historiji italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Del Piero je dres Bianconera nosio od 1993. do 2012. godine i u 705 odigranih utakmica postigao je 290 golova.

Nakon odlaska iz Torina igrao je dvije sezone za Sydney FC u Australiji, a karijeru je završio u dresu indijskog Delhi Dynamosa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
jebo vas i del pjero i ronaldo, imal što o šabanu šauliću, samo o sportu pišete
2 6
ErnestoJavierChevanton
hahahaha zasto izmisljate vijesti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi