Pjanićev trener mijenja Pepa u Barceloni?

Ukoliko Guardiola odluči otići

Pjanićev trener mijenja Pepa u Barceloni?

Pep Guardiola bi sutra mogao objaviti kako napušta Barcelonu na kraju ove sezone, nakon što mu ovog ljeta istekne ugovor sa katalonskom ekipom.

Španski mediji navode da postoji mogućnost da Guardiola napusti Barcelonu, pa su čelnici ove ekipe spremili listu kandidata za njegovog zamjenika.

 

Na listi predsjednika katalonske ekipe nalazi se nekoliko imena: Marcelo Bielsa (Athletic Bilbao), Luis Enrique (Roma), Laurent Blanc (reprezentacija Francuske), Unai Emery (Valencia) i bivši trener Chelseaja Andre Villas-Boas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ipak, kao najozbiljniji kandidati spominju se Bielsa i Luis Enrique. Trener Athletica ove sezone ima sjajne rezultate sa baskijskim klubom, ali je Enrique ipak u prednosti nad njim, jer je potomak škole fudbala iz Barcelone i, kao i Guardiola, dobro zna sve igrače i situaciju u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.