Pjevao mu Željin Jug, a danas uživa u Prvoj ligi TK: "Uprava živi za klub, a ne od kluba..."
Mešanović je igrao za brojne klubove u BiH, a na Grbavici su mu pjevali: "Jedan na jedan, igraj Alene..."

Alen Mešanović na klupi Omazića, a po potrebi i zaigra

Pjevao mu Željin Jug, a danas uživa u Prvoj ligi TK: "Uprava živi za klub, a ne od kluba..."

E. Škorić

Nekadašnji napadač nekoliko bh. klubova, Alen Mešanović, na klupi je senzacije u Prvoj ligi TK, ekipe Omazića.

Omazići su završili jesenji dio prvenstva na prvom mjestu i ovo malo mjesto u sklopu općine Banovići igra najljepši nogomet u svom rangu. Na klupi Omazića je nekadašnji igrač Jedinstva, Sarajeva, Slobode, Čelika, Željezničara...

Iako ima 43 godine, čovjek kojem su Manijaci na Grbavici pjevali pjesmu često obuče kopačke i zaigra, po potrebi, mada kaže da je više u ulozi trenera.

"S obzirom da smo mlad klub koji je osnovan 2016. godine, više smo nego zadovoljni premijernom polusezonom u Prvoj ligi TK. Ako dodamo da nam još nije završen obećani stadion, sve dobija na težini. Mogu biti ponosan na svoje igrače, mi se jednostavno igramo i zadovoljstvo je vidjeti njihovo napredovanje u ove dvije godine. Moram spomenuti upravu kluba koja živi za klub, a ne od kluba i to nas možda čini drugačijim u ovim vremenima", rekao je Mešanović za SportSport.ba, pa je dodao:

"Zasad ne razmišljamo o višem rangu, prioritet nam je završetak stadiona, još malo stabilizacije kluba, pa ćemo vidjeti gdje će nas put odvesti".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Je li lakše igrati ili sjediti na klupi?

"Lakše je na terenu, to je već poznata stvar, ali s obzirom da se još mogu "povući", odigra se po potrebi za dobrobit kluba. Jako prijatno me iznenadio kvalitet ekipa ove lige poput Trešnjevke, Orahovice, Rahića, Ingrama... Također, upratio sam 15-ak jako dobrih mladih igrača koji mosu sasvim sigurno uz nešto ozbiljniji pristup završiti i dalje od ove lige. Općenito, dosta timova ovdje može da igra u višem rangu uz malo ozbiljniji rad. Mogu reći da smo mi možda najviše bili "profesionalni amateri" i zatu smo tu gdje jesmo", tvrdi Mešanović.

Top Komentari

salt_city
pjevalo se na tusnju: kakav osim kakav ferhatovic bolji je nas alen mesanovic :)
8 1
HRASNO_1921_HRASNO1921
Nema kod vas kamate od 7%? ne znate vi sta je biznis i sta je klub ...
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi