"Plače cijelu godinu da potpiše, upetljala mu se i žena, a prvi nije pristao na smanjenje plate"

Optužbe na račun sjajnog defanzivca

"Plače cijelu godinu da potpiše, upetljala mu se i žena, a prvi nije pristao na smanjenje plate"

A. Čaušević

Jerome Rothen, bivši igrač PSG-a žestoko je kritikovao odlazećeg kapitena pariškog kluba, Thiaga Silvu. 

L'Equipe je prije nekoliko dana objavio informaciju da PSG Silvi neće ponuditi produženje ugovora te da iskusni Brazilac može tražiti novi klub.

Silva je u Pariz stigao prije osam godina iz Milana kada je plaćen 42 miliona eura. Rothen smatra da se nikada nije uspio nametnuti i postati vođa kao Sergio Ramos ili Virgil van Dijk.

"Nikada nije bio kao Ramos ili Van Dijk, nigdje ne bi zaradio novca kao što je u Parizu. Dobar je igrač, ali mentalno ograničen".

"Kada toliko plaćate igrača nadate se da će ostale učiniti boljim. Plakao je cijelu godinu da obnovi ugovor, i žena mu se počela petljati u te stvari, a bio je prvi koji nije pristao na smanjenje plate pojavom pandemije", kazao je Rothen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Silva u PSG-u na godišnjem nivou ima platu od 12 miliona eura, međutim sada će biti primoran da traži novi klub. Već dugo godina je u braku sa suprugom Isabele da Silva, imaju dvojicu sinova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi