Plaćeni ubica htio da ubije Chilaverta jer se sukobio s Asprillom

Događaj iz 1997. godine

Plaćeni ubica htio da ubije Chilaverta jer se sukobio s Asprillom

Admin Čaušević

Faustino Asprilla i Jose Luis Chilavert su 90-ih godina bili među najboljim na pozicijama. Prvi noćna mora za odbrane, drugi za napadače. 

Asprilla i Chilavert su se nakon jedne utakmice kvalifikacija za SP 1998. godine toliko sukobili da je plaćeni ubica htio da ubije Paragvajca, potvrdio je legendarni kolumbijski napadač.

Nekadašnji napadač Parme i Newcastle Uniteda kazao je kako ga je plaćeni ubica nazvao u hotelsku sobu nakon što su on i Chilavert isključeni tokom utakmice u Asunsionu 1997. godine koji je pripao Paragvaju sa 2:1.

"Šta? Jesi li lud? Uništit ćeš kolumbijski fudbal. Ne, ne, ne. Što se dešava na terenu, ostaje na terenu", bio je Asprillin odgovor.

Ovaj događaj možda najbolje opisuje koliko je u Kolumbiji prije 20 i kusur godina bilo izraženo nasilje. Ubistvo Andreasa Escobara nakon autogola na SP 1994 je jedno od najcrnjih poglavlja u historiji fudbalske igre.

Inače, Asprilla je prošle sedmice napunio 50 godina, u svojoj zemlji je i dalje izuzetno popularan, a poznat je i po tome da je vodio živopisan život kao tokom karijere tako i nakon odlaska u penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi