Plakalo: Bilo je teško napustiti Koševo

Obukao dres koji je nekada nosio Cristiano Ronaldo

Plakalo: Bilo je teško napustiti Koševo

Velika nada bosanskohercegovačkog nogometa nedavno je napustila Koševo. Muhamed Plakalo zamijenio je bordo dres onim koji je nekada nosio Cristiano Ronaldo, trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

Plakalo je neadvno postpisao jednogodišnji ugovor sa portugalskim Nacionalom, u čijim omladinskim selekcijama u periodu od 1995. do 1997. godine je igrao Cristino Ronaldo.

"Bilo je teško napustiti Koševo. Kada provedeš dosta godina u jednom klubu u kojem si sve naučio, poslije ti bude teško rastati s njim", rekao je Plakalo na početku razgovora za SportSport.ba.

"Lijepo je čuti da je ovaj dres nekada nosio Ronaldo, ali ne gledam puno na to. Znam da me čeka još dosta truda i rada, čak više nego što sam do sada pokazao", govori velika nada bosnaskohercegovačkog nogometa.

Nekadašnji veznjak omaldinskih selekcija Sarajeva ističe kako se brzo prilagodio u Portugalu, a dokaz tome je i prelijep pogodak koji je postigao u susretu protiv C.D. Feirensea, koji je njegov tim izgubio sa 2:1.

"Brzo sam se prilagodio i navikao. Ekipa i trener su me primili izvanredno i nemam nijednu primjedbu. Njaviše mi nedostaju rodbina i prijatelji", kaže Plakalo, te se osvrće na svoj debi u dresu Nacionala:

"Prvu utakmicu smo igrali u Portu sa C.D. Feirenseom i izgubili smo sa 2:1. Poništena su dva regularna gola za moju ekipu. To je bio i moj debi na kojem sam postigao prelijep pogodak. Imao sam još nekih šansi, ali ih nisam iskoristio".

Juniori Sarajeva, za koje je donedavno nastupao Plakalo, nalaze se trenutno na četvrtoj poziciji sa pet bodova zsostatka za prvoplasiranim Olimpicom. Novi član Nacionala ističe da uz rad kao i do sada njegovi drugovi mogu doći do duple krune.

"Naravno da smatram da moju drugovi mogu da osvoje duplu krunu, samo moraju da nastave da rade naporno kao i do sada", kaže Plakalo.

Plakalo je nastupao za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prijateljskim utakmicama protiv Makedonije i Austrije. Mladi veznjak smatra da izabranici Tonija Karačića mogu napraviti dosta u kvalifikacijama.

"Zaista, imali smo tri dobre utakmice koje nam je Savez obezbijedio kao provjere pre predstojeće kvalifikacije. Nedavno smo igrali u Austriji i izgubili 1:0. Ali, imali smo veliki broj šansi koje nismo iskoristili, ali sve u svemu bilo je dobro. U predstojećim kvalifikacijama možemo uraditi puno, jer imamo kvalitetnu ekipu", dodao je Plakalo za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.