Plan za nastavak sezone: Od juna bez publike i na neutralnim terenima
Foto - EPA

Premiership potvrdio želju, a mediji su donijeli opcije završetka sezone

Plan za nastavak sezone: Od juna bez publike i na neutralnim terenima

Midhat Šljivak

Čelnici engleske Premier lige održali su danas videokonferenciju na kojoj su raspravljali o nastavku fudbalske sezone u ovoj zemlji.

Apsolutno svi klubovi glasali su za nastavak sezone, a vladi Velike Britanije će dostaviti plan koji donosi brojne promjene.

Klubovi žele povratan grupnim treninzima od 18. maja, a plan je da se sezona nastavi 12. juna i igralo bi se na neutralnim terenima širom države.

Jasno je da publike neće biti. Prvenstvo bi se nastavilo na 12 različitih stadiona udaljenim od urbanih sredina i nijedan klub ne bi mogao igrati na svom terenu.

Stadioni koji su udaljeni od urbanih sredina i na kojima bi se mogle igrati utakmice su Etihad, Emirates i Olimpijski stadion u Londonu.

Naredni sastanak čelnika engleskih klubova zakazan je za naredni petak nakon što vlada Velike Britanije otkrije nove mjere, ali svi imaju samo jedan cilj - nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga se također obratila javnosti i potvrdila je da klubovi žele nastavak sezone, ali da će sve zavisiti od odluka vlade Velike Britanije i mjera koje će se donijeti nakon 7. maja.

[twitter]https://twitter.com/skysports_bryan/status/1256238407623327745[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi