Planovi Evertona za budućnost pretrpili težak udarac: Onyekuru pokidao ligamente

Mladi napadač završio sezonu

Planovi Evertona za budućnost pretrpili težak udarac: Onyekuru pokidao ligamente

Evertonov ofanzivac Henry Onyekuru će ostatak sezone provesti na rehabilitaciji, s obzirom da je doživio tešku povredu ligamenata koljena.

Ovag supertalentovanog 20-godišnjaka je Everton poslao na posudbu u Anderlecht, a upravo je u Belgiji Onyekuru zadobio povredu.

Onyekuru se povrijedio u pobjedi (1:0) Anderlechta nad njegovim bivšim klubom Eupenom proteklog petka, a ovaj susret je morao napustiti na nosilima u 78. minuti.

Everton je Onyekurua doveo proteklog ljeta za oko 6.8 miliona funti, a on je u dresu Anderlechta ove sezone postigao devet golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, nakon što je detaljno pregledan zaključeno je da će morati na operaciju, te da ga čeka dugotrajan oporavak, što je veliki udarac i za Anderlecht.

Njegova povreda znači i da će najvjerovatnije propustiti nastupe sa reprezentacijom Nigerija na Mundijalu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi