Plasirali se u Evropu nakon skoro četiri decenije, navijači im se raduju meču sa FK Sarajevo

U Wolverhamptonu se nadaju meču sa Sarajevom, ali...

Plasirali se u Evropu nakon skoro četiri decenije, navijači im se raduju meču sa FK Sarajevo

E. Škorić

Očigledno da su slike jučerašnjeg slavlja Sarajeva obišle Evropu pa se mmogi nadaju duelu sa Bordo ekipom.

Sarajevo je jučer osvojilo šestu titulu u BiH, igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka naredne sezone i već se može kalkulisati ko će biti rival bordo timu.

U međuvremenu, engleski Wolverhampton nakon 38 godina ide u Evropu. Ovaj klub će igrati u Evropskoj ligi nakon što je Manchester City pobijedio Watford i osvojio FA kup.

Jedan sretni navijač Wolverhamptona na Twitteru je izrazio veliku sreću zbog toga, a onda valjda u neznanju poručio: "FK Sarajevo, dolazimo!".

"Wolves će igrati evropski nogomet. Nisam mislio da ću to ikada reći ili iskusiti. Ne mogu dočekati. FK Sarajevo dolazimo!!!", napisao je navijač Wolvesa Frankie Beckett.




Zahvaljujući Manchester Cityju plasirali se u Evropu nakon 38 godini

Fudbaleri Manchester Cityja su i u finalu FA Cupa potvrdili ovosezonsku dominaciju u Engleskoj. Građani su sa 6:0 pobijedili Watford i tako stigli do trećeg trofeja ove takmičarske godine.

Takav ishod najviše je obradovao Wolverhampton Wandererse koji su se plasirali u Evropu nakon 38 godina.

Wolvesi su sezonu završili na sedmom mjestu Premiershipa, a u Evropa ligu će ići umjesto pobjednika FA Cupa jer je City kao osvajač Premiershipa izborio plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sigurno je ovo veliki uspjeh za klub koji se početkom ove sezone vratio u najjači rang engleskog fudbala te je odmah izborio izlazak na euroscenu.

Wolverhampton je posljednji put evropske mečeve igrao 1981. godine . Tada su u prvom kolu Kupa UEFA ispali od PSV Eindhovena.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmarHZ
kako to? oni igraju kvalifikacije za evropa ligu,a mi za ligu prvaka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi