Plasirali se u HNL, pa dovode bivšeg reprezentativca Hrvatske?
Foto: EPA

Iskusni fudbaler trenira sa Šibenikom

Plasirali se u HNL, pa dovode bivšeg reprezentativca Hrvatske?

Kultni hrvatski klub Šibenik od naredne sezone će se ponovo takmičiti u 1. HNL.

Šibeniku će to biti povratak u elitu nakon devet godina, a za tu priliku vodstvo kluba već je počelo uređivati dotrajali stadion i ozbiljno raditi na jačanju igračkog kadra.

A jedan od fudbalera koji bi mogao pojačati Šibenčane je nekadašnji reprezentativac Hrvatske Gordon Schildenfeld. Na Šubićevcu već nekoliko dana trenira ovaj iskusni defanzivac, a u klubu se nadaju kako bi se saradnja po pitanju treninga mogla pretvoriti i u angažman na duže staze.

Schildenfeld je rođen u Šibeniku i svoju karijeru je počeo upravo u tom klubu, a olakšavajuća okolnost im je što je postao slobodan nakon tri godine provedene u kiparskom Anorthosisu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kroz bogatu karijeru Schildenfeld, koji je upisao 29 nastupa za Vatrene, je još igrao za Dinamo, Duisburg, Bešiktaš, Sturm, Eintracht, PAOK, Panathinaikos...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi