Šibenik novi hrvatski prvoligaš
Foto: HNK Šibenik

Dobili licencu

Šibenik novi hrvatski prvoligaš

NK Šibenik od naredne sezone će se ponovo takmičiti u HNL-u.

Takmičenje u drugom hrvatskom rangu neće se nastaviti nakon pandemije koronavirusa, a prema plasmanu do tog trenutka kao prvoplasirani završio je Šibenik.

Ekipa za koju igra nekadašnji bh. reprezentativac Boris Pandža nakon devet godina će zaigrati u HNL-u, a to je potvrdio i HNS koji je Šibeniku već izdao licencu za iduću sezonu.

Licencu s druge strane nije dobio Orijent koji se kroz play-off trebao boriti za nastup u najjačem rangu, kao ni zaprešićki Inter koji je ujedno jedini prvoligaš koji je u prvom krugu ostao bez licence. Razlozi su finansijske naravi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Portal 24sata.hr navodi da će rezultati žalbi biti poznati 15. juna, čak mjesec i pol prije završetka prvenstva, što bi u teoriji moglo značiti da će Inter znati da ispada puno prije nego što će ispasti po rezultatima ne uspije li u žalbenom postupku. Doista bizarno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi