Platini: Juventus je najjači na svijetu, Celtic je bez šansi

Čelnik UEFA-e o svom nekadašnjem klubu

Platini: Juventus je najjači na svijetu, Celtic je bez šansi

Predsjednik UEFA-e, Michele Platini dao je svoj komentar na duel osmine finala Lige prvaka između Celtica i Juventusa.

Platini je tokom svoje igračke karijere nastupao za Juventus, a prema njegovom mišljenju, Stara dama je gotovo sigurna u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja.

 

"Ukoliko pogledamo žrijeb Lige prvaka, jasno je da je Juventus već prošao u četvrtfinale", rekao je Francuz.

 

Celtic je u grupnoj fazi protiv Barcelone i Spartaka pokazao kako nije nimalo naivan protivnik, ali ipak, Platini smatra kako škotska ekipa protiv Juventusa nema nikakve šanse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Naravno, Juve je oduvijek bio i uvijek će biti moj najdraži tim sa kojim sam ,iznad svega, osvojio sve na klupskom nivou. Imao sam mnogo sreće u fudbalu. Igrao sam za najjače ekipe, Nancy, St. Etienne i Juventus, koji je najjači tim na svijetu", rekao je Platini na kraju. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.