Platini: Moja savjest je čista
FOTO: EPA

Nastavlja pravnu borbu

Platini: Moja savjest je čista

Michel Platini, bivši predsjednik UEFA-e, pojavio se na 12. vanrednom Kongresu te organizacije u Atini. 

Funkciju predsjednika UEFA-e Platini napustio nakon što mu je izrečena suspenzija zbog korupcije, odnosnog zbog "nelojalne isplate" dva miliona švicarskih franaka za savjetodavnu ulogu u FIFA-i, a pred delegatima na Kongresu kazao je da mu je savjest čista. 

"Hvala vam na ovih devet godina, mislim da smo uradili dobar posao. Ja znam da mi je savjest čista. Nisam napravio nikakav prestup zbog čega nastavljam svoju pravnu borbu", riječi su Platinija, koji je potom nastavio:

"Ovaj govor je za mene veoma emotivan, posljednji pred vama. Vi ćete nastaviti misiju bez mene, iz razloga u koje ne bih ulazio, ali želim da vam kažem da je fudbal više igra nego proizvod, više sport nego tržište, više zabava nego posao. Ne postoji fudbal za velike zemlje, on je samo jedan i pripada cijelom svijetu. Zato sam došao da vam kažem zbogom", dodao je.

Platinija će na poziciji predsjednika UEFA-e naslijediti Slovenac Aleksander Čeferin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi