Platini ponovio: Mundijal 2022. se mora igrati zimi

Zbog vrućina u Kataru

Platini ponovio: Mundijal 2022. se mora igrati zimi

A. Haznadarević

Predsjednik Evropske fudbalske federacije Michael Platini, ponovio je svoj stav da se Mundijal 2022. godine treba održati u zimskom periodu.

Vodeći čovjek UEFA-e se već odavno zalaže da se Svjetsko prvenstvo čija je organizacija povjerena Kataru održi u zimu, zbog jako visokih temperatura koje tamo vladaju tokom ljeta.

 

"Mundijal se mora organizovati u pravo vrijeme, a najbolje vrijeme u Kataru je u novembru i decembru. U tom regionu su ljeti temperature 55 stepeni, a to nije dobro", smatra Francuz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Osim toga, Platini je prezentovao i svoju ideju prema kojoj bi i druge okolne zemlje ugostile neke od susreta ovog Svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.