Platini sljedećeg utorka u Sarajevu

UEFA u posjeti Komitetu za normalizaciju

Platini sljedećeg utorka u Sarajevu

Edmir Škorić

Iz UEFA je potvrđeno da predsjednik UEFA, Michel Platini, sa najbližim saradnicima (potpredsjednik UEFA Allen Hansen,  član UEFA Izvršnog komiteta Peter Gilleron i direktor za nacionalne asocijacije Theodore Theodoridis) dolazi u zvaničnu posjetu NS/FS BiH u utorak.

Tokom ove jednodnevne posjete predviđeno je da ugledni gosti razgovaraju sa članovima Komiteta za normalizaciju, na čelu sa predsjednikom Ivicom Osimom, kao i ambasadorima NS/FS BiH Farukom Hadžibegićem i Duškom Bajevićem, o aktuelnoj situaciji u Savezu i narednim aktivnostima.

 

Također, dogovoren  je i prijem u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine koji će upriličiti predsjedavatelj, gospodin Vjekoslav Bevanda, a planirano je da visoka delegacija iz UEFA posjeti i stadione u Sarajevu (Koševo i Grbavica) i izvrši uvid u stanje infrastrukturnih uslova za odigravanje međunarodnih  utakmica. Prvobitno planirana posjeta Zenici i trening centru NS/FS BiH  koji je izgrađen zahvaljujući sredstvima koje je u najvećem dijelu  investirala UEFA, otkazana je zbog kratkog vremenskog perioda u kojem će lider evropskog nogometa/fudbala boraviti u našoj zemlji.

 

Protokolom je  predviđena i press-konferencija, na kojoj će se Platini obratiti novinarima.

 

Posebne mjere za navijače BiH

U vezi sa kvalifikacionom utakmicom za SP 2012. Godine Grčka – Bosna i Hercegovina, koja će bitim odigrana na stadionu „Karaiskaki“ u Atini, 12. 10. 2012. Godine (21:45 satio po lokalnom vremenu), želimo obavijestiti sve zainteresovane grupe i pojedince o posebnim mjerama za navijače naše reprezentacije.

Naime, Fudbalski savez Grčke je informisao NS/FS BiH da  za sve navijače BiH koji namjeravaju putovati u Atinu nadležni policijski organi Grčke, iz bezbjedonosnih razloga, zahtijevaju dostavu niza podataka i to:

 

ime i prezime,

broj pasoša, 

trasa puta kojim navijač - kupac karte dolazi,

način putovanja (turistička grupa ili individualno,  avionom ili drugim prevoznim sredstvima),

dan dolaska i odlaska iz Grčke, odnosno Atine,

 naziv hotela u kojem je rezervisan smjestaj.

Za navijače Bosne i Hercegovine rezervisano je 1.600 ulaznica  (cijena za tribinu na kojoj će biti smješteni navijači BiH je 10 eura).

Molimo vjerne navijače da na vrijeme preduzmu potrebne mjere u cilju nabavki ulaznica, jer NS/FS BiH nije u mogućnosti da izvrši poruđb svih ulaznica

Kontakt e-mail adresa Fudbalskog saveza Grčke je:[email protected]

 

UEFA KISS seminar u Sarajevu

 

Evropska fudbalska asocijacija  redovno  organizuje  KISS  (Knowledge & Information Sharing Scenario)  seminare-radionice iz različitih oblasti  vezanih za razvoj  svih vidova bavljenjem nogometom/fudbalom, na koje poziva predstavnike 53 nacionalne asocijacije koje djeluju pod okriljem UEFA. Na ovim radionicama učestvuju i članovi UEFA administracije, kao i članovi pojedinih UEFA komiteta.

 

Jedan od takvih UEFA seminara – prvi put u Bosni i Hercegovini -  biće održan u Sarajevu, u četvrtak i petak, 04/05. 10. 2012. godine, što svakako predstavlja još jedno priznanje i potvrdu da je UEFA prepoznala pozitivne trendove u funkcionisanju Saveza.

 

Tema ovog seminara je nogomet/fudbal i društvena (socijalna)  odgovornost, a  učesnici će biti smješteni u hotelu „Holiday In“, gdje će biti i održan seminar.

 

U sklopu seminara, prvog dana,  predvidjeno je da učesnici seminara prisustvuju svojevrsnom fudbalskom performansu, koji će biti održan   na pomoćnom terenu stadiona „Koševo“, gdje će  dječaci i djevojčice iz „Otvorene zabavne škole fudbala“   predstaviti svoja znanja i vještine

Isto veče planirana je zajednička večera svih učesnika.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Prije početka seminara  u hotelu „Holiday In“ će biti održan i sastanak UEFA Komiteta za fair-play i društvenu odgovornost, a  očekuje se dolazak svih članova ovog Komiteta, medju kojima su  i potpredsjednik UEFA i član ovog Komiteta Allan Hansen iz Danske, kao i član Izvršnog komiteta UEFA i Predsjednik  Komiteta za fair-play i društvenu odgovornost Peter Gilleron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti