Plava trava zaborava: Šta je s Anelom Šabanadžovićem?
Šabanadžovića su dolazili gledati iz Francuske, ali avaj...

Žrtva taktike ili razrovanih terena?

Plava trava zaborava: Šta je s Anelom Šabanadžovićem? · Komentar

Hampa se u avgustu 2017. digla oko Anela Šabanadžovića. Trener Željezničara Admir Adžem slavodobitno je ukorio sve one koji nisu upratili da mu je dao deset minuta u sramotno lošem derbiju na Koševu. Slavio je tim s Grbavice 1:0 uz tada zaista očajnu igru, s igračem više i uz odbranjen penal Vedrana Kjosevskog.

Koliko je bilo pametno uopće spominjati momka već tada i stavljati fokus na njega, vrlo je upitno. Nekoliko narednih utakmica evidentno talentovani vezni igrač dobivao je više od tadašnjih deset minuta, ali je bio pod pritiskom.

Takva se stvorila percepcija: ako ga već trener javno hvali onda ne da ne smije izgubiti loptu i odigrati pogrešno dodavanje već se očekuje da predribla redovno trojicu, podvali loptu, oduzme 17... što je samo po sebi nebulozno očekivati.

Ipak, kako je cijeli tim pod Adžemovim vodstvom stasavao tako su i neopravdana negodovanja sa tribina prestala, Anel je dobivao šansu i koristio je. Dobre igre krunisao je i golom u Širokom mada se golovi od njega i ne očekuju.

Uslijedila su interesovanja. Italijanski mediji su otkrili da se za Željin talentovani dvojac, njega i Harisa Hajdarevića zanima Roma. Nije se poletjelo prodati ih i pored ponude od 700.000 eura, što je pohvalno, no dok Hajdarević sve ovo vrijeme ima solidnu minutažu, Šabanadžović je u trećem planu.

Doduše, u Mostaru u jedinoj utakmici koju je Željo izgubio u zadnjih desetak kola nije bilo ni Hajdarevića od prve minute. Dolaskom Stojana Vranješa bilo je logično da neko zaplati, a na stručnom štabu je da procijeni da li je baš brutalno odstupanje od onoga šta je doprinijelo nezaustavljivoj seriji pred kraj polusezone, uzrok poraza u derbiju Pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A Šabanadžović? Dolazili su skauti jednog te istog kluba iz Francuske dva puta ali ne vidješe ga. Odigrao u Krupi nekoliko minuta i to je to. Njega, a i klub, tako ispadne, koštaju bh. tereni neopravdano nazvani travnjacima, jer zločin bi bio takvog igrača forsirati na ovome nečemu po čemu se igra.

U prevodu, ovakvi tereni nikome ne valjaju živom. Umjesto što iko dovodi ikakve igrače bolje da ulaže da se omoguće normalni uslovi za igru. Možda bi im se nekada isplatilo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Zaboravio sam napisati, jest Vam muka sto je Zeljeznicar trenutno prvi, sto se klub bori na dva fronta, pa od muke ne znate sta napisati negativno o klbu pa se uhvatili malog sabana. Kopleksi prerastaju u karakternu osobinu! Pogledajte malo u svoju avliju za promjenu! Imate mahanje s Grbavice!
41 4
Kikiboba
Culicu kvazi novinaru, prije nego napises clanak, morao bi znati da je Anel bio povrijedjen, a dobio je i poziv za mladu reprezentaciju, na postedi je do daljnjeg a njegovo vracanje u roster moze se ocekivati nakom reprezentativne pauze tj. od treceg kola lige za prvaka Ali sta vama objasnjavati kada piseste i reagujete onako kako vama odgovara, bas iz tih razloga vam je udarena rampa na stadion Grbavica, jer ste škart od portala, ima tu i dosta stvari iza kulisa, prvenstveno rabote Beganovica i Haracica, dakle niste u stanju napisati clanak o Zrinjskom i njihovim surovanjem i to prije svega zahvaljujuci ovom prvom pomenutom, ali se kao pitate gdje je Sabanadzovic, aludirajuci na sve i svasta, miševi
41 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi