Plavci pali na Wembleyju: Manchester City u finalu FA kupa

Džeko sa klupe odgledao meč

Plavci pali na Wembleyju: Manchester City u finalu FA kupa

A. Haznadarević

U susretu polufinala FA kupa igranom na legendarnom Wembleyju, snage su odmjerili Manchester City i Chelsea, a nakon sjajnih 90 minuta utakmice, karta za veliko finale je pripala Građanima rezultatom 2:1.

Fantastičim tempom se igralo od samog početka susreta, međutim većih uzbuđenja nije bilo sve do 35. minuta utakmice.

 

Tada na scenu stupa francuski vezista Samir Nasri, koji nakon lijepe akcije snalaživo pronalazi put do mreže Petra Čecha. S tim rezultatom se otišlo na predah.

 

Već na samom početku drugog poluvremena, Građani udvostručuju vodstvo. Navijačima Cityja vjerovatno i najdraži napadač Sergio Aguero fantastičnom reakcijom glavom posprema loptu u mrežu Plavaca.

 

Da se ekipa Roberta Mancinija u potpunosti ne opusti, pobrinuo se sjajni napadač Chelseaja Demba Ba, koji postiže fantastičan pogodak volejem.

 

Prijetili su Plavci do kraja, pokušavali doći do poravnanja rezultata koji bi ih spasio od eliminacije, međutim drugi golman Cityja Pantilimon je fenomenalno zavrorio sve prilaze golu.

 

Menadžer Cityja Roberto Mancini se i ovoga puta odlučio da u vatru baci argentinski napadački dvojac Aguero - Tevez, dok je naš Edin Džeko kompetan meč odgledao s klupe.

 

Građane u finalu FA kupa čeka momčad Wigana, koja je jučer sa 2:0 savladala Millwall i osigurala nastup u završnici ovog takmičenja.

 

FA kup, polufinale

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Manchester City 1:2 (Ba 66/ Nasri 35, Aguero 47)

 




CHE 1-2 CIT by Samu21213
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.