Plavčić: Na korak smo od Premijer lige

Trener Viteza nakon pobjede nad Slobodom

Plavčić: Na korak smo od Premijer lige

Nogometaši Viteza jučer su na prepunom Gradskom stadionu u Vitezu minimalnim rezultatom 1:0 savladali tuzlansku Slobodu, te sa nova tri boda došli na korak od historijskog ulaska u Premijer ligu.

Sjajna atmosfera na stadionu, ispunjene tribine, te fer i korektno navijanje oko 200 tuzlanskih "Fukara" koji su došli podržati svoj klub. Utakmica je bila teška i bez neke velike ljepote u igri, ali su domaći dominirali tokom čitave utakmice, te stvorili 4-5 stopostotnih prilika, a jedini gol na utakmici postigao je 20-godišnji Jasmin Smriko, pojačanje iz Čelika, koji ovog proljeća nemilosrdno trese protivničke mreže.

 

Možda i najzaslužniji čovjek za sjajnu igru i rezultate ekipe Viteza je i šef stručnog štaba Valentin Plavčić, koji u svakoj utakmici od svojih igrača traži da igraju otvoreno i napadački. Sigurno da je pred ovim trenerom sjajna karijera, a nakon jučerašnje velike pobjede nije krio oduševljenje što je njegov tim jednom nogom već u Premijer ligi.

 

"Znali smo da će utakmica protiv Slobode biti teška zbog mnogih okolnosti, imperativa pobjede, kiksa Radničkog, punih tribina i naših navijača, ali mislim da smo dobro odgovorili na sve te faktore i odigrali dobru utakmicu. Sloboda je došla da ne izgubi, igrali su čvrsto, ali u napadu nam nisu stvorili nijednu pravu priliku dok smo mi imali 4-5 idealnih prilika za postizanje gola. Dobro smo se pripremili i na kraju golom Smrike osvojili velika tri boda", sretan je Plavčić.

 

Imate veliku prednost nad konkurentima za prvo mjesto

 

"Imamo šest bodova prednosti nad Radničkim i devet nad Slobodom, tako da je do kraja prvenstva sve u našim rukama. Imamo zrelu ekipu koja je čvrsto na zemlji i nema nikakve euforije dok i teoretski ne obezbijedimo prvo mjesto. Na korak smo od Premijer lige i to je svakako veliki uspjeh, a jučerašnje prepune tribina našeg stadiona i sjajna organizacija bez ijednog incidenta dovoljno govori da smo spremni za prelazak u viši rang. Sanjali smo još prije tri godine kada smo na utakmicama imali 50-tak ljudi, evo protiv Rudara i Slobode je bilo skoro 2000 navijača koji su došli iz Travnika, Busovače, Zenice, Kiseljaka, uz naše vjerne Vitežane stvorili su atmosferu vrijednu Premijer lige i nadam se da će publika u narednim utakmicama još više podržati ove igrače", završio je razgovor trener vjerovatno novog člana društva najboljih klubova Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.