Plave ajkule iznenadile na startu

Južna Afrika osvojila samo bod

Plave ajkule iznenadile na startu

M. Maksimović

Veliko iznenađenje se dogodilo na otvaranju Afričkog kupa nacija. Na FNB Stadionu u Johanesburgu, selekcija Cape Verdea je remizirala za Južnom Afrikom, odigravši 0:0.

Domaća reprezentacija je ušla kao favorit u ovaj susret, ali taj status na terenu nije potvrdila. Imali su domaćini nešto više loptu u svojim nogama većim dijelom utakmice, ali pravih prilika pred golom Cape Verdea je bilo vrlo malo.

 

U ranoj fazi utakmice Tshabalala je centirao Parker je loptu poslao glavom pored gola, a onda je kreator predhodne utakmice Tshabalala šutira iz slobodnog udarca ali je Vozinha siguran. Gosti su opasno odgovorili u prvoj ozbiljnoj akciji, veliku priliku je imao Luís Carlos Platini ali je loptu loše zahvatio lijevom nogom.Isti igrač je u 33.minuti šutirao u vanjski dio mreže, dok je u akciji minut ranije na drugoj strani loše reagovao Phala na ubacivanje Tshabalale.

 

U drugom dijelu je domaća reprezentacija zaigrala tek nešto bolje, selektor Igesud je napravio tri izmjene ali je opet nedostajao taj zadnji pas njegove selekcije. Akciju vrijednu spomena ''domaćini su odigrali u 55.minuti Majoro je proigrao Parkera kojeg je zaustavio Varela, u nastavku akcije Tshabalala šutira u golmana Cape Verdea. I opet kao u prvom poluvremenu najbolju priliku imaju gosti.

 

Igrala se 73.minuta kada je babanco centirao a Heldon glavom šutirao. Khune je vrhovima prstiju loptu skrenuo u korner. Posljednju priliku je imao Khumalo i to u sudijskoj nadoknadi, ali je šutirao loše glavom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.