Plavi na ispitu zrelosti: Pada li Standard u grotlu Koševa?

Standard ima gol prednosti iz prvog meča

Plavi na ispitu zrelosti: Pada li Standard u grotlu Koševa?

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu revanš susreti 3. pretkola Evropa lige, a višestruki prvak naše zemlje Željezničar na Koševu će odmjeriti snage sa slavnim belgijskim Standardom.

U prvom susretu odigranom prije sedam dana u Liježu Standard je slavio rezultatom 2:1, no Plavi su, pogotovo u drugom dijelu, pokazali da se ravnopravno mogu nositi sa favoriziranom belgijskom ekipom.

Prednost Standarda nije nedostižna, ali izabranici Milomira Odovića ukoliko žele do play-offa Evropa lige, večeras će morati nadmašiti svoje mogućnosti. 

"Razumijem da je interesovanje medija veliko iako bih ja volio da su igrači u nekoj mirnijoj atmosferi, ali šta je tu je, razumijem to. Manje ili više sve je poznato, vidjeli smo protivnika, radi se o zaista kvalitetnoj ekipi sa dobrim pojedincima. Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. Nadam se da ćemo u svim linija dobro odgovoriti Standardu i da ćemo imati svoje šanse", između ostalog je uoči večerašnjeg susreta istakao šef stručnog štaba Željezničara, Milomir Odović.

Trener Standarda, srbijanski stručnjak, Slavoljub Muslin, s mnogo optimizma gleda na večerašnji okršaj i najavljuje igru na pobjedu.

"Ne razmišljamo o ispadanju. U fudbalu je sve moguće, ali ne želimo da razmišljamo na taj način. Željo će sigurno biti dobar protivnik. U prvom meču mi smo igrali dobro u prvom dijelu, u drugom smo bili loši. Ovaj put nećemo igrati na nulu, želimo pobjedu", istakao je Muslin.

Pored duela na Koševu večeras će širom Evrope biti odigrano još 28 susreta, a nama najzanimljiviji biće oni u kojima nastupaju bosanskohercegovački fudbaleri.

Azerbejdžanska Gabala, čije boje odnedavno brani i bh. reprezentativac Ermin Zec, na domaćem terenu će odmjeriti snage sa kiparskim Apollonom. Prvi susret ove dvije ekipe okončan je bez pobjednika (1:1), tako da ekipa naeg reprezentativca u večerašnji duel ulazi kao favorit.

Sturm, našeg Anela Hadžića, u Rusiji će u duelu sa Kazanjom pokušati nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta (3:2), a trener austrijske ekipe neće moći računati na usluge bh. reprezentativca koji je zbog bolesti ostao u Austriji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Edin Višća i njegov Basaksehir će u Istanbulu odmjeriti snage sa Alkmaarom, koji ima dva gola prednosti iz prvog meča, dok će se Sampdorija našeg Ervina Zukanovića u Novom Sadu pokušati iskupiti za sraman poraz od Vojvodine u prvom susretu (4:0).

Hajduk, našeg Tina Svena Sušića će u Norveškoj snage odmjeriti sa Stromsgodsetom i pokušat će odbraniti prednost od dva gola (2:0), dok će Trnava naših Adisa Harbe i Emira Halilovića pred domaćim navijačima pokušati nadoknaditi minimalnu prednost PAOK-a iz prvog susreta (1:0).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.