Plemići čudnim golom u nadoknadi slavili na Tušnju!
Akutelni prvak Bosne i Hercegovine u posljednje vrijeme igra toplo-hladno

Tri boda za Zrinjski

Plemići čudnim golom u nadoknadi slavili na Tušnju!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Zrinjski je u susretu 18. kola Premijer lige BiH savladao Tuzla City na Tušnju rezultatom 1:2.

Osim u uvodnim minutama kada je Tuzla City kontrolisao igru, Zrinjski je u ostatku prvog dijela imao kontrolu nad utakmicom i samo je golman Adis Nurković zaslužan što Plemići nisu poveli nakon dobrih pokušaja Barišića iz Čirjaka.

Međutim, u 21. minuti ni Nurković ništa nije mogao napraviti. Edin Rustemović je odlično šutirao iz slobodnog udarca i pogodio je mrežu domaćeg tima za prednost Zrinjskog od 0:1.

Bez većih problema su gosti potom održavali prednost. Tuzla nije napravila apsolutno ništa pred golom gostiju i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Zrinjski je zaprijetio i na otvaranju drugog dijela. Bekić je izašao sam pred Nurkovića, ali umjesto mreže pogodio je Nurkovića i propala je odlična šansa.

Potom je u 61. minuti okvir gola spasio Tuzlake. Dobro je šutirao Perišić sa vrha kaznenog prostora, ali nije imao sreće.

Plemići su zatim umirili igru. Nisu dopustili domaćim gotovo ništa, ali u 76. minuti Tuzla City ipak dolazi do gola. Samo što je ušao u igru Vukmirović je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

U nadoknadi meča Zrinjski je stigao do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu Plemića.


Premijer liga BiH, 18. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2 (Vukmirović 76' / Rustemović 21', Stjepanović 90+4'ag)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Nurković, Efendić, Kostić, Crnkić, Šarčević, Kojić, Širanović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Čirjak, Rugašević, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Veselinović, Kadušić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Merlin
Gospodine Šljivak, samo je vaše prezime čudno, a odabir naslova idotski. Žao mi je što umanjujete pobjede najtrofejnije BH ekipe....umrite od zavisti! Samo HŠK Z!
43 65
Edin Merlin
Plemici kurcici !
65 52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi