Plemići razbili Borac u Mostaru

Zrinjski ubjedljiv

Plemići razbili Borac u Mostaru

Midhat Šljivak

Zrinjski je u Mostaru sa ubjedljivih 4:0 savladao banjalučki Borac u susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, te su tako Plemići došli na korak od plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Od samog početka utakmice Plemići su krenuli sa napadima. Takva igra im se isplatila već u 10. minuti kada je mrežu Asmira Avdukića pogodio Igor Aničić za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Borac je u prvom poluvremenu djelovao bezopasno. Imali su tek nekoliko solidnih pokušaja, ali bez velikih problema po golmana domaćeg sastava Ratka Dujkovića.

Do drugog gola Zrinjski stiže u 34. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač Velibor Đurić za sigurnu prednost Plemića od 2:0. Ipak, to nije bilo sve od domaćeg sastava u prvih 45 minuta. Daniel Graovac je golom u 41. minuti utakmice povećao prednost svog tima na ubjedljivih 3:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Igor Aničić je na samom otvaranju drugog poluvremena svojim drugim golom povećao prednost Zrinjskog na 4:0.

Potom je Zrinjski smirio igru. Igrali su koliko im je trebalo da sačuvaju stečenu prednost, te na revanš u Banja Luku idu sa velikom prednošću od četiri gola.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti