Ispalio zolju i umalo pogodio igrače, a predsjednik kluba iznenadio izjavom: "To je nešto drugo..."

Istraga je već pokrenuta

Ispalio zolju i umalo pogodio igrače, a predsjednik kluba iznenadio izjavom: "To je nešto drugo..."

E. Čaušević

Video s utakmice hrvatskih niželigaša Plitvice - Sokolac šokirao je fudbalski svijet.

Na ovom videu vidi se kako je jedan od navijača domaće ekipe ispalio zolju, a raketa je eksplodirala na terenu.

Raketa je pala na dio terena između igrača i klupe za rezerve i samo pukom srećom niko nije povrijeđen u ovom incidentu.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama šokirao je fudbalski svijet, a utakmica Plitvice - Sokolac odigrana je u nedjelju. Video je objavljen i na Twitteru, a stižu i prve reakcije iz Hrvatske.

Ovi klubovi igraču u Prvoj županijskoj ligi Ličko-senjske, a iz županijskog fudbalskog saveza potvrđeno je da je snima autentičan i da je pokrenut disciplinski postupak protiv kluba koji je bio domaćin.

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1569616462263848961[/twitter]

Oglasi

Nakon svega oglasio se i predsjednik NK Plitvice Milan Jakovljević koji je poručio da je video koji se pojavio stariji i da se to nije desilo na utakmici koju je klub igrao prije dva dana.

"Ma nije, nije to, to je nešto drugo. To je prije bilo, mislim. To je neka stara snimka", rekao je Jakovljević za 24sata.hr, onda su ga upitali zna li onda kada se ovaj incident dogodio.

"Ma ne bih ulazio u to. Ne znam, mislim da nije na ovoj. Ne bih komentirao, to će onda ići daleko, a stvarno nema veze s vezom".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istraga o svemu što se dešavalo je već pokrenuta, te su zatražene već izjave delegata, sudija i predstavnika ovih klubova kako bi se otkrilo šta se zapravo desilo na utakmicu ovih hrvatskih niželigaša.

Također, istragu je pokrenula i policija koja želi što prije da utvrdi identitet huligana koji je ispalio zolju.

Top Komentari

Husrefbeg22
Horvati i Serbi dva bliska naroda istih srmatskih korijena (jedno od iranskih plemena) doselise zajedno prije nesto vise od 1500 godina u srednju Evropu. Nakon sto su se slavenizirali pozvao ih je bizantijski car da se nasele u Bizantijsko (Istocno Rimsko carstvo). Nesto kasnije od 8 i 9 stoljeca oni primaju krscanstvo ali se nikada nisu evropeizirali. Danas su to poslijednja dva barbarska naroda Evrope. I sta ocekivati od njih nego da ispaljuju zolje gdje im naum padne. A druga je stvar i pitanje zasto su oni oduvijek do zuba naoruzani i stalna prijetnja drugim narodima.
4 1
HerrOttoFlick1921
Raketica novinaru, raketica. Kakva ba zolja ?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti