Pljuvanje u vis: Najveći skandali od Rijkaarda do Ronalda i Messija

Carragher sigurno nije bio prvi

Pljuvanje u vis: Najveći skandali od Rijkaarda do Ronalda i Messija

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Liverpoola, Jamie Carragher, šokirao je svjetsku javnost nakon što je pljunuo navijača Manchester Uniteda i njegovu kćerku.

Carragher se zbog ovog skandala našao na velikom udaru engleskih medija, a prema svemu sudeći ostat će bez posla jer Sky Sports će mu najvjerovatnije dati otkaz. Legendarni igrač Redsa izvinio se jučer zbog pljuvanja, ali teško da će ublažiti udar javnosti.

Međutim, Carragher nije prvi fudbaler koji se našao u ovakvom skandalu. Pljuvanje prema protivnicima je u prošlosti bila česta pojava na fudbalskim terenima.

Svoje karijere na neki način sličnim skandalima obilježili su Frank Rijkaard, Lionel Messi, Patrick Vieira, Francesco Totti, Cristiano Ronaldo i mnogi drugi. U nastavku pogledajte najveće skandale u fudbalu što se tiče pljuvanja protivničkih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije